Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ:250
250γρ τριμμενο φουντουκι
250γρ γιαουρτι στραγγιστο
200 γρ ζαχαρη
6 αυγα
1κ.σ χυμο λεμονιου
1κ.σ ξυσμα λεμονιου
2κ.σ ουζο
3κ.σ ζαχαρη αχνη
1 πρεζα αλατι
λιγο βουτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπηστε τους κροκους με την ζαχαρη,προσθεστε το χυμο και το ξυσμα λεμονιου ,τελος προσθετουμε τα φουντουκια
Χτυπηστε τα ασπραδια με 1 πρεζα αλατι εως οτου γινει σφιχτη μαρεγκα και προσθεστε το μειγμα απο τους κροκους ανακατευοντας απο πανω προς τα κατω με απαλες κινησεις για να μεινει αφρατο
Προθερμανετε το φουρνο στους 160 βαθμους και βαλτε το γιαουρτι στην καταψυξη
Αλειψτε με βουτυρο ενα ταψι (22εκ)αντικολλητικο
Ριξτε μεσα το μειγμα και απλωστε το με μια σπατουλα.Ψηνετε  το μειγμα για 40-45 λεπτα και αφηστε την πιτα ενα τεταρτο επιπλεον στο σβησμενο φουρνο
Ανακατεψτε το γιαουρτι με την ζαχαρη αχνη και το ουζο,βαλτε την στο ψυγειο εως οτου κρυωσει η πιτα.Τελος απλωστε την κρεμα πανω στην πιτα ομοιομορφα και σερβιρετε


Καλη σας ορεξη!!!!

3 σχόλια:

  1. Περίεργο γλυκάκι!! Φουντουκόπιτα δεν έχω φάει μέχρι στιγμής! Πόσο μάλλον παραλλαγή της! Αλλά φαίνεται πολύ εύκολο το γλυκό σου, οπότε νομίζω πως θα φάω σύντομα!! χιχι!
    Καλή σου ημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εύκολο και γρήγορο.Το έχω δοκιμάσει με αμύγδαλο αντι για φουντούκι.Δοκιμασε το και αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνεται και με φυστίκι αράπικο γιατί του έχω μία αδυναμία?? Το έχεις δοκιμάσει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή